2007. október 9., kedd

Iskolai Könyvtári Világnap 2007. október 24.

Az Iskolai Könyvtárosok Nemzetközi Szervezetének (IASL) elnöke, dr. Blanche Wolls 1999-ben intézett felhívást az Iskolai Könyvtári Világnap megszervezésére. Azóta minden év októberének negyedik hétfőjére (2007. október 22.) meghirdetik ezt a napot, amikor a világ iskolái és könyvtárai színes programokkal hívják fel az iskolai könyvtárakra a figyelmet.
A kezdeményezést Magyaroszágon elsőként felkaroló Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a hozzá csatlakozó Könyvtárostanárok Egyesülete arra buzdít mindenkit, akinek fontosak az iskolai könyvtárak, illetve az iskolai könyvtárak által képviselt értékek, hogy csatlakozzanak a programhoz.
Könyvtárunk ereje
Tudásod veleje
Ezt a jelmondatot választották a 2007-es rendezvények témájául. Ebben a tanévben azt szeretnénk ezzel kihangsúlyozni és megmutatni, hogy az iskolai könyvtáraknak alapvető szerepe van, alapvető szerepe lehet a tudás megszerzésében.
A nemzeti ünnepre való tekintettel 2007-ben Magyarországon október 24-én, szerdán tartjuk rendezvényeinket.
Csatlakozzon Ön is egy rendezvénnyel a programsorozathoz!
A 2007-es oldal Csatlakozás menüjében adhatja meg intézményének adatait és világnaphoz kapcsolódó céljainak, programjainak rövid leírását.A világnaphoz angolul a nemzetközi honlapon is csatlakozhat.
Vegyen részt Ön is a világnap rendezvényein!
A 2007-es oldal Események menüjében tájékozódhat a világnaphoz csatlakozott intézmények, szervezetek programjairól.
A Könyvtárostanárok Egyesülete nemzetközi pályázatokat hirdet az Iskolai Könyvtári Világnap alkalmából.
A pályázatokról a 2007-es oldal Pályázatok menüjében tájékozódhat.

Letölthető plakát a felhívásról MsWord formátumbanA debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Könyvtárának felhívása

Nincsenek megjegyzések: