2014. december 11., csütörtök

MEGALAKUL A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁR OLVASÓKÖRE

FELHÍVÁS

    2015-ben az Olvasás Éve  jegyében hirdeti meg kulturális programjait a  Kájoni János Megyei Könyvtár. 

      A könyvtár olvasókörének létrehozása és tevékenysége szervesen illeszkedik olvasásnépszerűsítő, olvasásra nevelő programjaink, tevékenységeink sorába.
    Az olvasóköri tevékenység konkrét céljaként az élő irodalom, irodalmi jelenségek és események olvasószempontú megismerése, megítélése és értelmezése szerepelne, időről időre meghatározott, pontos tematika alapján, a legteljesebb önkéntességi és öntevékenységi alapon. Az olvasókör kezdeményezője és animátora, Cseke Gábor író által kidolgozott vitaindító gondolatokat rendelkezésére bocsátjuk minden érdeklődőnek, aki szeretne a kör tagjainak sorába lépni, illetve részt venni tevékenységében.   
A köri tevékenységhez hozzátartoznak a rendszeres találkozók, amelyek színhelye a könyvtár lesz. Hivatalosan az alakuló üléssel veszi kezdetét az olvasókör tevékenysége, amelyet a Magyar Kultúra Napja tiszteletére, 2015.  január 21-én, délután tartunk a könyvtárban.
Az olvasókört mindenekelőtt az alapító tagok működtetik és irányítják, tevékenységében viszont részt vehet minden érdeklődő, bármilyen megkötéstől függetlenül.
A tevékenység elindításához, és a hatékony működés érdekében az alapító tagok - a könyvtári vezetőséggel egyetértésben – kidolgozzák és elfogadják a működési szabályokat, megbeszélik a kör 2015-re tervezett tevékenységének tematikáját. A megbeszélésre 2014. december 15 - 19 között kerül sor, amelynek időpontját előzetesen egyeztetjük az alapító tagokkal.
Jelentkezni és további tájékoztatást kérni a Kájoni János Megyei Könyvtárban,  Kelemen Katalin és Péter Katalin könyvtárosoknál, illetve a következő telefonszámon lehet:   0720544093.                      

  Szeretettel várunk mindenkit, aki szeret olvasni, és másokkal is megosztaná az olvasottakkal kapcsolatos véleményét, vagy meghallgatná mások véleményét, aki nyitott az irodalom, az olvasás, a kultúra kérdései iránt.

Nincsenek megjegyzések: