2015. január 27., kedd

KÁNYÁDI SÁNDOR FELOLVASÓ MARATON – felhívás közös olvasásra

Kedves  felolvasó partnerünk,

   Először is  örömteli, tartalmas, sikerekben, elégtételekben gazdag, áldott új évet kívánunk Önnek és mindazoknak akik az Ön kezdeményezésére részt vettek az előző év(ek) felolvasásain.  Egyúttal szeretnénk megköszönni a szervezés  egyáltalán nem könnyű munkáját, lelkes részvételét, ötleteit, az érdekes visszajelzéseket, nagyszerű fotókat.  

   A 2009-ben Székelyudvarhelyen indult felolvasómaraton országhatárokon átívelő  rendezvénnyé szélesedett, évről-évre nagyobb népszerűségnek örvend. A tavalyi, hatodik maratonon már 13 ország 156 településén, több min 27 000-en olvastak fel. 2014 óta a maraton fő szervezője a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

   Reméljük 2015-ben is sikerül,  immár hetedik alkalommal megszervezni a közös maratoni felolvasást, átadni a közös olvasás örömét minél több embernek, bárhol a nagyvilágban! Ez az esemény az olvasás, az egyetemes értékek szeretetéről szól, ezt népszerűsíti, ezúttal is hangsúlyozva, hogy olvasni jó.
 
   Idén Kányádi Sándor gazdag életművét szólaltatjuk meg, amelyből bárki találhat kedvére valót,  korától,  anyanyelvétől, foglalkozásától függetlenül.  A korábbi  évekhez viszonyítva újdonság, hogy nemcsak magyarul olvashatjuk Kányádit, hanem mindazon nyelveken, melyekre  lefordították. Így a magyarul nem tudó, de a magyar kultúrát, embereket szerető  személyek számára is lehetőség nyílik a részvételre, országhatárokon innen és túl. 

    A maraton időpontja: 2015. február 17., reggel 10 órától este 8 óráig helyi idő szerint. A felolvasás fő helyszíne a Kájoni János megyei Könyvtár előadóterme. Az olvasás nem csak a gyerekek kiváltsága, szeretettel várunk mindenkit, bármikor a nap folyamán a közös felolvasásra, aki szeretné megosztani az olvasás örömét másokkal. Bárhol a világon lehet csatlakozni a felolvasáshoz,  akár otthon egyedül, vagy családi programként is.

   Az iskolai csoportokat a vezető pedagógus előzetes bejelentkezése alapján várjuk a felolvasás központi helyszínére, de a felolvasás történhet az iskolákban, az osztályban, a könyvtárban, magyar vagy más óra keretében. A helyi pedagógus szervezőknek - amennyiben igénylik - igazolást küldünk, hogy részt vettek egy nemzetközi jellegű rendezvényen.
 
 Idén is névre szóló könyvjelzőt kap ajándékba minden felolvasó, a belföldi résztvevők számára nyomtatott könyvjelzőket küldünk.  A határon túlra csak elektronikus formában tudjuk eljuttatni a könyvjelzőket, a résztvevők megnövekedett létszáma miatt.

Nagyon fontos az előzetes, hivatalos bejelentkezés  2015. január 20 - február 15 között, hogy időben eljuttathassuk a könyvjelzőket minden felolvasóhoz
 Az intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó pedagógusokat arra kérjük, hogy  bejelentkezéskor e-mailben  jelezzék a következő adatokat: a helyi kapcsolattartó/szervező neve, e-mail címe, telfonszáma, helység, az intézmény pontos postacíme, a felolvasó diákok és pedagógusok létszáma.
A hivatalos bejelentkezési cím: felolvasomaraton@gmail.com
telefon: 0753-073489

A felolvasómaratonnal kapcsolatos további információk elérhetők  a Kájoni János Megyei Könyvtár  honlapján:

Az eseménynek  természetesen van  Facebook oldala is: 
Kányádi Sándor felolvasó-maraton 2015 - mely annál több és jobb  lesz, minél többen minél többet hozzáteszünk, írunk (kedvenc Kányádi vers, videó, egy építő ötlet, egy gondolatszikra a közös olvasáshoz  stb). Fontos: a facebook-os bejelentkezés nem elegendő! 

   Méltó lezárásként ugyanide várjuk az Ön visszajelzését, rövid beszámolót, a felolvasás érdekességeiről pár fotó kíséretében. Ezeket olvasgatva, nézegetve képet kapunk ennek az országhatárokat, nyelvi korlátokat nem ismerő rendezvénynek a hangulatáról, méreteiről, lényegéről, melynek mi is részesei lehetünk. 

         Csapatunk előre is köszöni az Ön együttműködését, értékes munkáját és az együttolvasás örömét.     
      

Csíkszereda, 2015. január 18.
       
Csapatunk nevében, szeretettel és tisztelettel,
                            Török Edit 

  

Nincsenek megjegyzések: