2015. március 26., csütörtök

Márton Áron vetélkedő

Márton Áron, a XX. század püspöke

címmel Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a
csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum, a Lakiteleki Népfőiskola,
a Székelyföld Alapítvány és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.

A játékos versenyre Kárpát-medencei középiskolásokból álló háromtagú csapatokat várunk.

A vetélkedő feladatait 2015. március 22-től havonta (három részletben) jelentetjük meg a www.martonaronmuzeum.ro honlapon.

A válaszokat postán vagy e-mailen (pdf formátumban) kell beküldeni a megjelentetésüket követı 30 napon belül a következő elérhetőségek valamelyikére:

Postacím:
Márton Áron Múzeum
537275 Csíkszentdomokos (Sandominic)
Alszeg 1762
Románia

Elektronikus cím:
martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatokat meghívjuk a 2015. szeptember 24–25-én megrendezésre kerülő középdöntıre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára (http://www.lakitelek.hu/nepfoiskola/).

A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes díjakat kapnak. A győztesek jutalmul részt vehetnek egy Márton Áron életútjának helyszíneit végigkövetı erdélyi zarándoklaton.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs.

Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A borítékra, kérjük, írjátok rá a játék címét és a csapatotok nevét! A megoldott feladatlapon szerepeljen mind a játékosok, mind pedig a csapat neve.

További felvilágosítás kérhetı a +40741484716 telefonszámon, elektronikus levélcímünkön vagy a Márton Áron Múzeum facebook oldalán.

A vetélkedő része egy programsorozatnak, amely Márton Áron püspök életpéldájának, tanításának jobb megismertetését tűzte célul a Kárpát-medencében. A program további részét képező alkotói pályázatról és konferenciáról honlapunkon lehet tájékozódni: www.martonaronmuzeum.ro

A programsorozat védnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

Nincsenek megjegyzések: